Γλυκόριζα
Γλυκόριζα (glycyrrhiza glabra)
Οι ιστορικές ρίζες της γλυκόριζας βρίσκονται στα πρώτα χρόνια εμφάνισης του ανθρώπου. Έχει γεύση γλυκόπικρη και μαζί με το τζίντζερ θεωρούνται, τα δύο παλαιότερα είδη καραμέλας. Γλυκόριζα έτρωγαν πολλοί Φαραώ και Προφήτες.
Η γλυκόριζα είναι αντιφλεγμονώδης, αντιβηχική, μαλακτική και αποχρεμπτική κατάλληλη για πνευμονίες, βρογχίτιδες και άσθμα. Είναι αποτελεσματική στην θεραπεία γαστρικών ελκών. Είναι επίσης διουρητική, ευεργετική στο κρυολόγημα, και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου.