Πόσιμη λήψη

Πόσιμη λήψηΟδηγίες για πόσιμη λήψη


Προληπτικά κάθε πρωί και βράδυ από 1 κουταλάκι του τσαγιού.

Για κάτι σοβαρότερο πρωί, μεσημέρι και βράδυ από 1 κουταλιά της σούπας.

ΠΡΟΣΟΧΗ Μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τη λήψη, αποφύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών.

Αν και οι λάτρεις του Schweden Bitter το απολαμβάνουν σκέτο, καλά θα είναι η όποια από τις παραπάνω δόσεις, να είναι αραιωμένη σε νερό, τσάι ή χυμό. Ακολουθούν σχετικές ιδέες.

 

Η λέξη κοκτέιλ σύμφωνα με μία εκδοχή δόθηκε τον 18ο αιώνα σε ένα οινοπνευματώδες μίγμα «cock-tale» που έδιναν να πιούν ως διεγερτικό στους κόκορες πριν από κοκορομαχίες.
Δοκιμάστε το
Royal Schweden Bitter σε κοκτέιλ. Με χυμούς και τσάγια δημιουργήστε το δικό σας χαλαρωτικό, υγιεινό ποτό. Κεράστε με αγάπη και πρωτοτυπία τους καλεσμένους σας.

Σε νερό
Η βασική έκδοση. Το χειμώνα αραιώστε το bitter σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Το καλοκαίρι (ίσως και τις άλλες εποχές κατά το γούστο σας), αραιώστε το σε παγωμένο νερό και συμπληρώστε αν θέλετε παγάκια και μια φέτα λεμονιού. Το παγωμένο νερό μπορεί να αντικατασταθεί με ανθρακούχο νερό ή σόδα. Έτσι θα έχετε ένα άριστο ξεδιψαστικό.
Αν νομίζετε πως η γεύση του θέλει λίγο γλύκανση, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλίτσα μέλι ή καστανή ζάχαρη ή μελάσα ή χαρουπόμελο.

Σε τσάι
Σε τσάι του βουνού, σε ρόφημα λουΐζας ή μελισσόχορτου, σε πράσινο τσάι ή σε άλλο ρόφημα που εσείς αγαπάτε, η προσθήκη bitter θα δώσει άλλη διάσταση. Μπορείτε να γλυκάνετε το ρόφημα με μέλι ή καστανή ζάχαρη και να το πιείτε ζεστό σε μια ωραία κούπα με αναδευτήρα ένα ξύλο κανέλας ή κρύο σε ένα ποτήρι σωλήνα με πολλά πολλά παγάκια και φέτες λεμονιού.
Και λίγες συμβουλές για ένα επιτυχημένο τσάι:

1ον Βράζουμε το νερό. Στο καυτό νερό κι εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το τσάι και αφήνουμε το μείγμα για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε.
2ον Αν το προορίζουμε για κρύο, το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου, μέχρι να φθάσει στη θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τοποθετούμε το τσάι στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Αν φτιάξουμε το τσάι από βραδύς, την άλλη ημέρα πικρίζει. Πρέπει να το φτιάχνουμε φρέσκο κάθε ημέρα.
3ον Για να σερβίρουμε κρύο τσάι, γεμίζουμε ένα μεγάλο ποτήρι μέχρι τη μέση με παγάκια και ρίχνουμε το τσάι. Αν θολώσει το τσάι, πρέπει να προσθέσουμε 1-2 κουταλίτσες ζεστό νερό και το ανακατεύουμε.
4ον Ποτέ δε χρησιμοποιούμε την καφετιέρα για να βράσουμε νερό για το τσάι μας. Αλλάζει τελείως τη γεύση.
5ον Το
Royal Schweden Bitter το προσθέτουμε στο τέλος της διαδικασίας, διότι εξατμίζεται το αλκοόλ του.

Σε χυμό
Το bitter σε χυμό πορτοκαλιού συγκρίνεται στη γεύση, με αυτή του καμπάρι. Επίσης σε χυμό μήλο ταιριάζει τέλεια. Κι επειδή «το παγωμένον φυγείν αδύνατον» φτιάξτε ένα γλυκό σορμπέ χυμού σταφυλιού, περιλούστε το με bitter και προσφέρετέ το μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Θα σας ευγνωμονούν.
Θα σας δώσουμε ακόμα μια ιδέα για φρουίτ-πανς υγείας που μπορείτε να φτιάξετε για μια γιορτή.
Θα χρειασθείτε: 1½ φλ καστανή ζάχαρη, 1 λίτρο δυνατό ζεστό τσάι της αρεσκείας σας, ½ φλιτζάνι
Royal Schweden Bitter, 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, 1 λίτρο σόδα και λίγα φρέσκα φύλλα μέντας.
Οδηγίες: Διαλύουμε τη ζάχαρη στο ζεστό τσάι. Προσθέτουμε τους χυμούς. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο και αμέσως πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε το bitter, τη σόδα και τα φύλλα μέντας. Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια από φρέσκα φρούτα στο μπολ και καλή διασκέδαση.

Με άλλα ποτά
Το
Royal Schweden Bitter θα μπορούσε εύκολα να κάνει «καριέρα» στα μαγαζιά της νύχτας, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Αν όμως οι ανησυχίες σας είναι τέτοιες, μπορείτε να ενημερωθείτε από ειδήμονες και να το χρησιμοποιήσετε σε κοκτέιλ, στη θέση άλλων αλκοολούχων πικρών ποτών, όπως τη Νορμανδική βενεδικτίνη, το γκαλιάνο με τη γεύση βανίλιας, το Γαλλικό ούντερμπεργκ, το καμπάρι από κίτρο, το τσινάρ από αγκινάρα κ.ά.
Αν η διάθεσή σας όμως επιμένει για κάτι σπέσιαλ, σε ένα ποτήρι του ουίσκι βάλτε μισό ποτήρι γλυκό σαμιώτικο κρασί (ή μαυροδάφνη Πατρών), δύο κουταλίτσες Bitter και απογεμίστε το με νερό και πάγο. Χαλαρώνει τα νεύρα και τονώνει τους μυς.